23 January 2014

Terdelete la plak

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 7:23:00 PM
Reactions: 
0 comments
Kerana kesilapan teknikal, sumer piccas dalam blog no terdelete. Takpelah. Pasti ada kebaikan di sebaliknya.

Layan picca buku research guidelah. Promote sket. Beli kat MPWS. Sesiapa yang nak further study in research, suggested borong banyak-banyak ye.


14 January 2014

Ya Hanana - Halaqah Sentuhan Qalbu

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:49:00 AM
Reactions: 
0 comments
Salam Maulidur Rasul

08 January 2014

Yang diidamkan. Research guides

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:49:00 AM
Reactions: 
0 comments

Dah sampai. Dah ada 3 books. 1 tak ada dalam gambo. Tambah lagi 5 books. Memborong sebab 4 buku ada sale. Nanti nak order 1 more tu pon tengah promo. So total gonna be 9 books. Tu baru hardcopy.  Softcopies melambak dalam notebook.

Patut beli before register study lagi. Tu la tak ada ilmu. Hihi. So main point is, a lot must be studied before start any research study. Ark!! Dah pandai, jangan plak ko kedekut ilmu nak share. Jangan kedekut nak beli gak sebab murah jek books ni. Kalo sape nak pinjam buku ni untuk photostate memang saya tak kasi la :p Ada ciri kedekut ke kat situ? Hoho. Just respect the authors hardwork.

Saya beli dari MPWS. Google eh. ;)

05 January 2014

Every cloud has a silver lining

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 8:23:00 AM
Reactions: 
6 comments
Dulu haku kemain solat hajat, solat tahajud, macam-macam solat sunat la aku buat. Doa panjang berjela. Mintak pada Allah supaya aku dapat fellowship (monthly allowance dari uni + bound keje) tapi aku gagal kat last stage interview. Ntah nape aku x dapat focus masa interview tu.

Aku nangis gile. Siang malam aku mengeluh nape Allah tak makbul doa aku. Padahal aku memang nak sesangat la fellowship tu. Siap aku bercakap sorang-sorang.. sambil nangis.. sambil makan.. sambil mandi.. sambil cuci pinggan... Da macam orang sasau da.

Allah Maha Besar dan Maha Mengetahui. Setelah macam-macam usaha aku buat.. yang tak dapat aku include kat sini... akhirnya aku dapat bantuan bayar yuran belajar dari skim MyBrain15 dan bantuan elaun sara hidup bulanan dari granted project,sama banyak ngan gaji last keje aku sebelum lahirkan Aqeel.

Aku tanak cakap pasal politik. Aku cuma nak bersyukur pada Allah. Sebab semuanya dari Allah. Dengan keadaan ini, aku dibenarkan stay at home untuk buat research oleh supervisor aku. So, aku bley babysit anak-anak while buat research. Caution! Bukan semua bidang research boleh buat kat rumah. Ada yang kene stay kat lab, kat bengkel... Aku cume perlu internet connection saje sebab aku research pasal social network. Maybe kalo aku bounded ngan uni, attendence aku kat postgraduate lab kene monitor so aku kene gi lab same macam working hours loh dan Mesti aku tak dapat jaga anak-anak aku sendiri. Aqeel dulu, 6 bulan duk taska, tersiksa aku nengok. Owh.. Sebab aku buat freelance programming work tp kene work macam orang keje gak. Aqeel selalu sakit. Aku plak slalu kene amik cuti. Nasib bos aku baik. Lastly Aqeel sakit sampai tak boleh bangun dah and doc suggest aku berenti keje dan jaga sendrik Aqeel or anto umah babysitter. Alhamdulillah, Aqeel happy.lat situ. Tapi 6 bulan jek ok. Nanti kalo aku rajin or rase nak cite.. aku story. Tengok mood le. Hihi.

Alhamdulillah. Kesimpulan aku. Jangan berenti berusaha. Allah mungkin tak kasi sesuatu yang kita nak sebab yang kita nak tu tak sesuai dengan kita.

Terima kasih ya Allah.
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting