03 March 2014

Philips Avent combined steamer and blender

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 1:05:00 PM
Reactions: 
7 comments
Nasuha da 10 bulan baru nak beli ni. Da survey dulu tapi mahal rase macam boleh jek kalo tak ada mende ni. Lastly, decide nak beli. Esok lusa sampai la kot. Beli online yang pre loved punyer. RM 250 includes postage. Normal price dalam RM 500+ taw. Bebaru ni tengok kat Manjaku Kuantan RM 459. Pengsan la. Ada online seller jual new punyer RM 367 tapi stock sampai bulan 5 da... Most online seller temporarily stock abis. Laku eh? So that's one of the other reason beli yang ni.



Nape baru beli? Sebab kalo Nasuha makan selain dari bubur nasi plain.. dia akan sembelit even da lenyek-lenyek makanan especially carrot. Aqeel pun gitu dulu. Tapi dulu saya rajin la gak blend pakai regular blender. Tapi ble nak kene kejar 2 orang anak ni, serius saya malas nak blend pakai blender biasa sebab kalo blender biasa tak boleh bleh small quality. Saya memang buat fresh food aja kat Nasuha. Kata housewife kan... kalo nak frozen... tak pernah lagi. Up to you yang mana selesa but saya prefer yang fresh. Maybe kalo saya away berkursus ke.. etc .. baru buat frozen incase. So.. this avent steamer and blender is very suitable for me. Rasenye kalo jaga elok bley guna untuk anak-anak next.. InsyaAllah kalo ada rezeki. Pastu ada rasa nak buat homemade whipped potato, bley Aqeel makan. Rajin tak? Hihi.

Ada juga Little Bean steamer and blender but nampak macam besar sket jek. Tengok kat Manjaku Kuantan RM 199. Ada orang cakap tempat lain RM 200, RM 300. Pengsan lagi. Baby Bullet pun comey tapi katenye takde function steam. I dont know sebab tak study. Riki-riki harganya dalam RM 100+ tapi saya tak prefer yang ni sebab banyak accessories.. bekas untuk simpan makanan dalam fridge la. Memang comel cuma saya lebih sukakan sesuatu yang lebih compact sekali ada function steam and blend. Bekas-bekas comel tu takde tempat nak simpan kat umah since dapur cuma ada 1 almari kecik comel jek.

Selain tu.. ada yang pilih mini blender.. compact boleh bawak travel but still xde function steam. Ada dua brand yang selalu disebut; Philips Avent mini blender (RM 200+ - ada food storage cups) dan Philips mini blender (RM 100+).  Tak kurang juga yang beli handblender.

Ok.. inilah hasil research yang tak seberapa pasal mende alah ni. Sekian.


 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting