30 March 2009

Listed shopping items

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:46:00 AM
Reactions: 
2 comments
Suda listkan barang-barang yang diidamkan. Barang-barang berkenaan nampak seolah-olah lebih kepada kehendak but sebenarnye kebanyakannye adalah keperluan. Contohnye, sling bag suda 2 tahun n tali da dekat nak putus...

Hand bag juga suda tarak. Skang pakai sling bag yang hampir hancus gak. Purse jugak da berusia 2 tahun dan telah hancus jugek. Dibeli di MidValley dengan harga RM 20.00++ (kat Ganu pun ada sebenarnye :p) Sling bag jugek kecik untuk dijadikan hand bag. Terpaksa sumbat-sumbat purse n 2 bijik phone in it n only can be zipped halfway. Insecure! So.. mahu tak mahu.. kene gak beli item-item ni. Adapun, akoo telah berjaya membuat rembatan purse yang 50% off. Adapun (jugek), purse berkenaan tidaklah menepati spesifikasi yang dikehendaki sebab texture-nya diperbuat daripada kain (mudah kotor), diperbuat dari kulit (mudah koyak n colour may change if exposed to water). Sebenarnya akoo bukanlah seorang yang cermat so akoo memerlukan item yang tahan lasak. Tapi da purse tu catch my eyes with less price, hamik aje la (selepas berpk berpuluh-puluh kali). Hehe...

2 crepe silks. Tanak yang mahal sangat.. dalam RM 100++ sepasang memandangkan yang cun-cun may reach RM 350++ or more. Boley la.. FYI, 1st silk akoo ialah ketika akoo berusia 26 tahun iaitu tahun lepas (akoo 27, still muda, blum kawen but unavailable :D).

Chiffon shawls. Tatau nape minat ngat. Sudah survey online. Banyak choice. Memang best! Harga menawan. Around RM 8 - RM 25 per shawls. Best! Best! Cuma tatau mampu tak bentuk muka akoo yang agak rounded + speaky ni mengenakan shawls yang lembut ni. Tibai ajek la. Orang len pakai cun, akoo pun nak cun gak. Ahaha! Tapi kene hold dulu untuk beli crepe silk supaya shawls ni bley dipadankan ngan 2 persalinan tersebut.

Sandal suda hancus tapi belum beli baru sebab x berkenan. Bukan nak yang cantik bangat pun. Cuma nak yang selesa dipakai, bley wat jalan lame-lame means tak lenguh berjalan-jalan, tidak mempunyai item kain supaya tak basah so tak ucuk ble dibawa masuk ke bilik termenung, rupa sedap mata memandang walopun letak kat kaki.

Sweater.. aku da ada 2.. tp 1 zip da tercabut n beli zaman tok kaduk dulu. Yang satu lagi... dibeli pada zaman selepas zaman tok kaduk tapi da lama gak la. So.. nak gak la kan beli baru. Ngehehe..

Jeans ada 3 helai. 1 x best. X pakai simpan dalam lemari wat semak kat situ. 1 lagi sederhana tahap kesukaan terhadapnya sebab kain selesa cume cutting x kena. 1 yang last is my favourite beli masa 1st year time blaja aritu. Da waper tahun da tu. Outer benang da tercabut sket-sket.. Takde masa nak pergi jahit sebab asal gi kedai jek, mesti pakai seluar tu. So.. tak dapat la nak nolong.

Blouse. Patutnye kene letak 2-3 blouse in the list memandangkan akoo tak banyak baju untuk berjalan-jalan (bukan setakat blouse, baju kurung pun tak cukup). Kenapa? Sebab akoo sangat susah nak beli barang. Kenapa (lagi)? Sebab akoo tahan diri ini. Kenapa (lagi-lagi)? Sebab ble da setat beli barang, akoo da susah nak brek. Mesti nak beli! Nak beli! Nak beli lagi. Susah tul penyakit ni. Hihi.. Lepas tu.. ble da beli.. mesti tak pakai.. Kenapa (owh.. banyaknye sebab a.k.a alasan)? Sebab akoo lebey selesa sempoi pakai t-shirt. Ngehehe..!

Canon digicam. G jalan sane.. jalan sini.. ble balik takde pics. Kan sedey tu? Huhu.. Asyik nyebok kamera orang len jek.

Hakikatnye.. biar pun sudah dilistkan.. akoo akan tahan gak beli item-item yang terkemudian dalam list ini sebab... :D

Update 1 April 2009:

Misi handbag 30 Mac 2009 tidak berjaya sebab tak jumpe butik sembonia. Next time maybe la.. Tu pun kalo ada sale. Kalo x.. xmo ar. Pastu.. kene add telekung sembahyang 2 pasang n 1 is optional. Sebenarnye akoo ada 3 pasang. 1 tengah pakai. 1 lagi dikidnap oleh kakak dengan keizinan akoo sebab mase tu akoo tatau akoo akan kene travel neh. The last one.. ehe.. salah akoo gak.. tertinggal kat cafe kat R&R Gambang mase on the way balik... Wakafkan jek la kat sirau kat situ. Tu pun kalo ada orang bawak ke surau la kan. Nape perlu ada 3 pasang telekung? Sebab.. 1 untuk kat rumah kat Ganu kite. 1 untuk opis. 1 untuk backup. Situasi backup adalah macam skang iaitu akoo kene site kat Putrajaya n stay at Putra Permai so, kene ada satu telekung kat umah Putra Permai ni la. Penat hangkut telekung dari Ganu - Putra Permai - Putrajaya almost tetiap ari. 1 optional is 'saje-saje' sebab nanti nak g Medan n hangkut telekung cun yang murah :D. Suka!

26 March 2009

Bizi ke?

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 12:49:00 PM
Reactions: 
0 comments
Bizi ke akoo? Sampai tak sempat nak berblog. Banyak citer neh. Exited jugak nak cite. Suka! Suka! Suka sangat! Ni selit-selit mase nak menaip sambil merehatkan akal fikiran. Sangat weng di kala ini. Adus! Kat mane nak rehatkan fikiran ni. Kepala dirasakan sangat berat. Badan lenguh-lenguh. Tatau sebab terlebey makan/terkurang makan/terlebey travel (bukan akoo yang drive pun)/bilik ini terlalu sejuk/bla.. bla.. bla.. Lagi-lagi tandas.. Tatau mane lagi nak ngadap selain dari tandas. Mata rase pedih, kepala rase sakit tengok skrin ni ha.

Halamak keje lum siap.. Lalala keje.. Hari-hari keje. Tralala!

17 March 2009

Recovering

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:25:00 AM
Reactions: 
0 comments
Kesah flu da tamat. Ada sket ar rase lum bis lagi demam ni. Kak Syud lak menyambung kesah demam selsema ni.

On the way back to KL ujan sangat lebat. Kereta Iswara milik company yang dipandu oleh Zam meredah hujan badai hampir sepanjang perjalanan dan meredah banjir berhampiran Mesra Mall, Kemaman, Terengganu. Caution! Kalo rase ujan lebat or ujan x henti-henti, batalkan aje plan untuk singgah ke Mesra Mall. Tak pasal x bley balik umah lak kot. Hihi.. malam tu memang agak mencemaskan. Apatah lagi pada mula perjalanan, kitorang hampir terlibat dalam satu kemalangan disebabkan berlaku satu kemalangan betul-betul berhadapan kitorang. Nasib baik Zam sedia menjarakkan kenderaan sebagai langkah berjaga-jaga since brek Iswara tu x waper nak makan sangat. Kene bagi makan banyak sket tuh. Hihi.. Alhamdullilah kitorang (akoo, Zam, Kak Syud n Kak Roslina) slamat sampai ke destinasi. :D

Naseb demam akoo x bersambung. Kalo x, penat jugek. Kene ujan banyak jugek. Tu pasal Kak Syud bley demam. Arini Kak Syud MC. Akoo pun dapat MC minggu lepas. Tp xde makna pun MC akoo tu sebab keje da separuh hari n dalam 2-3 lepas tu da nak bertolak ke Ganu Kite. Akoo cume merehatkan diri berguling-guling kat bilik miting opis branch Seri Kembangan.

Ape lagi jadik lepas ni... a... nanti akoo kene drive Iswara after Mr. Zam balik ganu nanti. Tatau larat ke x. Macam berat jek stering nye. Ni rase nak hangkut viva ni. Hihi.. Tengok jek la ape jadi nanti. Hope everything goes fine. Amin....

13 March 2009

Flu @ Putrajaya

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:40:00 AM
Reactions: 
0 comments
Demam + selsema + sakit tekak. Penyakit normal yg mudah hinggap pada akoo. Sebenarnya da tahan demam (ceh, macam bley jek :p) ni sejak dari minggu lepas when I was in holiday wit family in Sabah. Ye la kan.. da g jalan.. x kan nak sakit lak. So akoo kuatkan semangat. Walopun ada hawa-hawa nak demam, aku berusaha untuk tidak memanjakan diri.

Lepas jek blk Sabah, arrived in KL, then trus fly to Terengganu at the same day. Sampai Ganu malam around 10PM. Sok pagi nye seawal pukul 930AM akoo redi ke bus station Kuala Terengganu for bus at 1030AM, in another journey to Kuantan to attend my friends wedding which are a couple, Jeff & Nad. Perjalanan took about 4 hours. I experienced really bad journey since a Malay Warga Emas berumur around 30 sat beside me. He still looks strong. The problem was, Im still tired of last night journey then I cannot rest well in the bus. Wat make it worst was he is drinking samsu which is non halal for Muslim. The smell made me felt want to throw but Im trying to act normal so that gut wont feel hurt.

Thank God finally I arrived in Kuantan wit a lil bit of fenin aura. Then here I go to Nad's house. Where to go? Im really not familiar wit Kuantan. Akoo redah ajek :p. I picked a taxy drove by a Pakcik wit Kopiah on his head. Well, never judge a book by its cover. Luckily that Pakcik is really nice that we was sesat together-gether. He was quite patience to layan akoo nyer kerenah. Thanx Pakcik :D Finally we found Nad's house. The Pakcik offered to wait for about 30-40 munites since it is hard to find taxi there. So I accepted that offer. Sadly, Ikin n Linda just gone back to KL. Unable to meet them :(. Also a bit sad cuz I cannot be there for longer time but at least, I was there :D Thank dear Allah. At about 4PM, wit Pakcik Taxi to the Kuantan Station bus. Arrived, I perfomed solah n ate early for dinner there. 6.30PM in bus back to Kuala Terengganu.

Er.. to be cont. 10AM already. Have to work lor :p Till then.
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting