01 December 2008

Nasi lemak pinky

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:28:00 AM
Reactions: 
Pagi ni breakfast at a stall near AEON building, Jalan Petani (baru lepas Google Map kan jalan ni sat tadi n baru tau nama jalan tu), near Flat Sri Kolam. Dekat la jugak ngan opis gue.

Aaa... dis is Nasi Lemak pink in karer. Terkejut gak mase nasi lemak ni sampai kat meja. Ni nasi lemak ke nasi minyak. Then.. amik bau sket.. konfem, memang nasi lemak. Karer pink yang menarik, membuatkan hati makin excited nak ngap. Ehehe... Lauk nye telur rebus n sambal bilis. Buley tahan gak rasenye. Lauk ikan is also available. Tapi kalo ikan bilis ni digoreng garing memang mantap neh.

Apepun... kaler nye yang pink.. aku tatau nape. Lupe nak tanye kakak kedai. Memang stail kot. Hihi.. tibai jek! Ibarat kata si die yang tengah ngap Laksa Penang. Sedap gak laksa kat situ. Cume kalo kuah kasi panas sket... memang gue kasi full mark. Ecece.... sesuka ati nak bagi markah kat orang nyer masakan. Sendrik buat, mesti dapat markah negatif. Ehe...

9 comments:

munie_cute said...

wah tul2 wat teringin nak mkn...mane leh warna pink ni...arghh..nak gak nasi lemak tu....

~*Dandelicous Princess*~ said...

Meh ar. Tu pasal p siap letak peta lagi. Nyam nyam.

~*Dandelicous Princess*~ said...

"munie_cute"? Kikikikik... ok la.. kasi can :p

ummihurairah_83 said...

mak aih..pie mmg selalu selalu selalu wat orang terasa lapar.. :P

~*Dandelicous Princess*~ said...

kikikik.. Tapi p lum lunch lagi... ujan lebat x bley tubik. Dulu time blaja Java kat Tun Sambanthan P slalu beli nasi lemak bawah jambatan kat ngan LRT CM. Banyak lauk ye kat situ.... sedap gak... Abang + pakcik posmen ramai makan kat situ. Abang + pakcik pulis trafik pun ada. (eh ye ke? kabur sket ingatan. hehe..) Paling sedap nasi lemak yg orang siap beratur nak beli tu.

best betul imbas kisah silam ni. :)

ummihurairah_83 said...

:) tempat iza lalu lalang la tu pie..lening tiap2 ari naik bas, turun dpn CM tu..dah namanya pun keje kat pejabat pos.. :P abg+pakcik posmen still setia kat situ..abg+pakcik polis trafik, time ujan timbul la dia..ari biasa ni, diaorg jalan2 kat tmpat lain kot..hehe..

~*Dandelicous Princess*~ said...

tu sebab p bgtau. Iza keje kat pejabat pos kan. Hihi.. Rindu tul environment sane.

BADAR SBPI Sabak Bernam said...

assalamualaikum,
nampak sodap nasi lomak pink tu...jemput ke blog kami...ada santapan rohani pulak.

~*Dandelicous Princess*~ said...

Hye Badar. Ill put u in my blogroll :D
Thanx for the visit.

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting