22 April 2010

Hakikat sebuah realiti

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 4:04:00 PM
Reactions: 
3 comments
Kikikikik... Gelak guling-guling aku membaca coretan sebuah realiti itu. Kelako ngat tapi... itulah hakikatnya. Semua yang dinyatakan adalah realiti. Tak semua yang berani menyatakannya. Ramai yang tunduk akur.. pasrah.. (cam akoo la tu).

Yes.. young & energetic... of course u want challenges. Normal symptom and do listen for it. :D

(Kakakakkakak... sambung gelak.)

07 April 2010

Jum masak-masak

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:06:00 AM
Reactions: 
7 comments
Sejak bergelar isteri.. aku mula aktif memasak sebab En Hubby suka makan kat rumah. Aku bukan reti masak pun :p Hari keja pun.. masak untuk dinner. So.. aku suke resepi yang simple n senang disediakan. Biasanya.. aku masak 1-2 lauk aje. Asal ada kuah, sikit sayur n lauk. Telur pun kire lauk jugek :p En Hubby pun suke join masak sama-sama. Adakala aku masak 1 lauk.. die masak lauk 1 lagi. Lagi cepat sebab aku selalu terkial-kial lantaran jarang memasak before this... Tqvm. Heheh.. Kadang-kadang.. hubby cume nak makan buah jek malam-malam. No rice. Tapi aku plak yang kebulur nak nasi. Heheh... so.. kene rajinkan diri untuk masak supaya ada tenaga n x sakit perut masuk angin.

Antara xtvt awal pagi ble sampai kat opis atau di kala kebosanan nak cari mood kat opis.. aku surf tenet untuk cari resepi-resepi simple tapi menyelerakan untuk di-apply-kan. (Uops.. bos.. sile jangan marah saya cari selingan lain selain keje :p) Antara sites n blogs yang aku rujuk ialah yang 2 ni: http://secubitgaramnor67.blogspot.com. Thanks to Afsal for giving me this URL. Manakala site yang wat aku kecur air liur ialah cybermum ni punye: http://naneehamid.blogspot.com/.

Jum masak. ;)

01 April 2010

Decisions

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:54:00 AM
Reactions: 
0 comments
To decide or not to decide? Not to decide or ask for others to make decisions on behalf of ourselves is already a decision. Better than it, choose to decide and decide something that may route to our better life.

"Hidup, kita tentukan"
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting