31 May 2010

Simptom @ Sekadar alasan :p

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:53:00 AM
Reactions: 
0 comments
Ngantuk... selalu ngantuk.. tdo banyak mana pun mesti x cukup. Kalo ngantuk.. tdo... Bangun.. baru rase segar dan bley wat keje. Masa tu... menggagahi diri wat kerja-kerja yang patut. TAPI, tak lama lepas tu akan rase penat yang amat sangat.. pastu rase x bley nak bergerak.. kene bing (baring dalam bahasa Ganu kite). So.. kalo da bing tu.. suda mustinye tdo dengan alasan nak mencari kekuatan. Tido - bangun - tido - bangun.. Ha... tu la keje aku hari-hari. Heheheh.. Tatau la kalo memang orang pegnant macam tu ke.. atau diri ini yang ngada-ngada ambil kesempatan nak tdo.. alasan "ibu mengandung ngantuks". Ada ka patut? Kikik... Tapi tak bley nak cakap gak. Sebab before tau pegnant, memang da setat simptom ngantuk ni. So.. saya pun tak dapat nak beri kepastian pada diri sendrik samada ni simptom ibu mengandung or simptom kemalasan melanda. :p Janji, baby sehat. Amin.

27 May 2010

05052010

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:33:00 AM
Reactions: 
3 comments
Semasa setat nak tulis entry.. dalam rase dizzy~ tahan loya ni, tetiba rase macam 5hb ni.. tarikh penting ni... tkh ape eh? Cek facebook.. eheh... tarikh nikah rupanye; 05032010. Sory la En Hubby. Pn Mummy fenin-fenin lalat x center untuk berfikir. Heheh.

Seminggu sebelum 05052010 saya da mula cuak.. Kejap-kejap rase berdesup dada ble teringat. Er.. betul ke ni? Tunggu.. tunggu dulu at least 10 hari. 5 hari before 05052010, saya da sibuk-sibuk nak beli UPT. Ni kali ke2 beli. Before ni lewat 5 hari.. beli 1 untuk test. Muka bahagia masa g beli kat Watson. Rupenye... cet hampeh.. 1 line :p Terkedip-kedip tengok tester sebab 1 line jek.. Malam tu.. die datang.. sah x pregnant. Hahahah!

So.. berbalik cerita... beli UPT ke2 01052010 kat Guardian, Giant. Kali ni xde da muka bahagia. Muka segan kat En. Hubby sebab beria nak beli. Takot negetif lagi. Tapi saya da rase badan macam ada lain sket dr biasa... maybe jugak hormon da lain sebab baru kawen... tu yang lambat jek die datang.. Ayat pujuk diri kalo result negatif. Heheh. X sabo-sabo nak test. En Hubby cakap.. tunggu lagi.. sebab 02052010 die kene gi KL selama 2-3 hari. So, tahan dulu. Manetau kalo result positif, nanti dia x terpergi keje. Hahaha. So.... tahan.. En Hubby sampai ganu awal pagi 05052010. En Din tulon hantar sampai umah Ayah Bunda tersayang. Kami pun.. balik rumah kami sebab banyaj barang nak gi kerja ada kat rumah kami. Tdo....Zz....

Bangun subuh... saya test dengan penuh debaran. Memula 1 line.. pastu jap lagi line ke2 sirna jek... pastu clear! Biar betul. Betul ke ni? Alamak! Takut! Baru nak biasakan diri bergelar isteri (x pro lagi) da pregnant. Tapi mmg En Hubby nak cepat. Xpe.. asal En Hubby bahagia, saya pun bahagia :D

Saya pun pk cane nak kasitau En Hubby ni. So, saya letak la atas kotak flush toilet (duduk), dekat ngan shower foam En Hubby. Jap g.. sesudah urusan sy dalam bilik air selesai.. saya kejutkan En Hubby untuk solat subuh. "Alamak... liat la plak die nak bangun..." Then.. da suda dia amik air sembahyang.. kami solat sesame. Dia... no respond. "Mesti mamai x perasan UPT kat atas kotak flush tu". Takpe.. saya sabar... hihi... En Hubby tido balik after solat. "Mesti penat travel semlm". saya buat la ape yang patut... Iron baju.. masak air.. bla. bla.. bla..

Then.. kejut balik En Hubby nak g keje plak.. "Harap-harap dia perasan la..". Dia masuk bilik air. Jap lagi... "Bi, pregnant eh?". Dia keluar bilik air. Saya angguk aje. Heheh...... "Nanti karang b4 g opis kite g klinik ye...."

Alhamdulillah.

13 May 2010

Doa untuk mu, doa untuk ku.

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 4:10:00 PM
Reactions: 
3 comments
Ape maksud tajuk ni?

Penah dengar x? Kalo kite doakan sesuatu untuk seseorang secara diam-diam.. (which means, hanya Allah dan kita sahaja yang tahu hence, IKHLAS) maka lagi makbul la doa tu. So... kalo rase xpenah ada orang yang cakap.. "Aku doakan engkau bahagia sehingga akhir hayat.. bla.. bla.. bla..", jangan risau.. berbaik sangkalah (dapat pahala gok neh.. hehehe..). Maybe saudara-saudara kamu yang kununnya x amik kesah itu sebenarnye sentiasa menyebut nama mu dalam doanya. Maka doakan-lah juga saudara-saudara kamu yang lain.. dan jangan lupa... doa untuk diri kita sendiri. Dia Maha Mengetahui lagi Maha Mengasihi.. Allahuakbar!
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting