27 May 2010

05052010

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:33:00 AM
Reactions: 
Semasa setat nak tulis entry.. dalam rase dizzy~ tahan loya ni, tetiba rase macam 5hb ni.. tarikh penting ni... tkh ape eh? Cek facebook.. eheh... tarikh nikah rupanye; 05032010. Sory la En Hubby. Pn Mummy fenin-fenin lalat x center untuk berfikir. Heheh.

Seminggu sebelum 05052010 saya da mula cuak.. Kejap-kejap rase berdesup dada ble teringat. Er.. betul ke ni? Tunggu.. tunggu dulu at least 10 hari. 5 hari before 05052010, saya da sibuk-sibuk nak beli UPT. Ni kali ke2 beli. Before ni lewat 5 hari.. beli 1 untuk test. Muka bahagia masa g beli kat Watson. Rupenye... cet hampeh.. 1 line :p Terkedip-kedip tengok tester sebab 1 line jek.. Malam tu.. die datang.. sah x pregnant. Hahahah!

So.. berbalik cerita... beli UPT ke2 01052010 kat Guardian, Giant. Kali ni xde da muka bahagia. Muka segan kat En. Hubby sebab beria nak beli. Takot negetif lagi. Tapi saya da rase badan macam ada lain sket dr biasa... maybe jugak hormon da lain sebab baru kawen... tu yang lambat jek die datang.. Ayat pujuk diri kalo result negatif. Heheh. X sabo-sabo nak test. En Hubby cakap.. tunggu lagi.. sebab 02052010 die kene gi KL selama 2-3 hari. So, tahan dulu. Manetau kalo result positif, nanti dia x terpergi keje. Hahaha. So.... tahan.. En Hubby sampai ganu awal pagi 05052010. En Din tulon hantar sampai umah Ayah Bunda tersayang. Kami pun.. balik rumah kami sebab banyaj barang nak gi kerja ada kat rumah kami. Tdo....Zz....

Bangun subuh... saya test dengan penuh debaran. Memula 1 line.. pastu jap lagi line ke2 sirna jek... pastu clear! Biar betul. Betul ke ni? Alamak! Takut! Baru nak biasakan diri bergelar isteri (x pro lagi) da pregnant. Tapi mmg En Hubby nak cepat. Xpe.. asal En Hubby bahagia, saya pun bahagia :D

Saya pun pk cane nak kasitau En Hubby ni. So, saya letak la atas kotak flush toilet (duduk), dekat ngan shower foam En Hubby. Jap g.. sesudah urusan sy dalam bilik air selesai.. saya kejutkan En Hubby untuk solat subuh. "Alamak... liat la plak die nak bangun..." Then.. da suda dia amik air sembahyang.. kami solat sesame. Dia... no respond. "Mesti mamai x perasan UPT kat atas kotak flush tu". Takpe.. saya sabar... hihi... En Hubby tido balik after solat. "Mesti penat travel semlm". saya buat la ape yang patut... Iron baju.. masak air.. bla. bla.. bla..

Then.. kejut balik En Hubby nak g keje plak.. "Harap-harap dia perasan la..". Dia masuk bilik air. Jap lagi... "Bi, pregnant eh?". Dia keluar bilik air. Saya angguk aje. Heheh...... "Nanti karang b4 g opis kite g klinik ye...."

Alhamdulillah.

3 comments:

Salbiah bt Karim said...

tahniah, jaga diri dan baby dlm kandungan baik2 ye

~ Hariza ~ said...

masa hubby P tanya "Bi, pregnant eh?",
mesti muka dia cam excited kan?
hehe..
hubby iza dulu, muka takleh kontrol senyum..dan2 subuh tu jugak dia call ibu dia..isk..

~*Dandelicious Princess*~ said...

tq Sal... cuba bersopan sket kalu nak bergerak skang ni.. x bley nak ganas-ganas.. Pengalaman pertama ni.. x reti ape yang patut dibuat. Heheh...

Iza, masa hubby p cakap "Bi, pregnant eh?" tu.. muke die berkerut-kerut sebab mamai dalam usaha mencapai tahap kesedaran di pagi hari. Heheh....

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting