30 September 2010

Takziah Faisal & Mazlina

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:09:00 AM
Reactions: 
2 comments
Ucapan ini ditujukan atas pemergian Allahyarham Baby Hannah Damia yang lahir pada 28/09/2010 dan pergi menghadap Ilahi pada 29/09/2010. Semoga ayahanda & ibundanya... Saudara Faisal & Saudari Mazlina tabah menghadapinya. Diharapkan Baby Hannah Damia tenang di sana.

p/s: semalam ada cakap-cakap dengan Incik Suami... Kami pun mesti bersedia atas segala ketentuan yang bakal datang. Harap semuanya selamat. Amin.

27 September 2010

Teruja, gumbira

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 4:07:00 PM
Reactions: 
0 comments
Walopun arini ada insiden yang buat saya rase sedih.. saya rase teruja & gembira jugek. Sebab ada yang sudi membantu dan memberikan tunjuk ajar kepada saya. Camni baru semangat. Kalo kita nak.. dan ada orang sudi menunjuk jalan.. Alhamdulillah. Sebab saya memang tatau nak mula dari mana. Kalo tunjuk jalan mula pun, saya dah cukup bersyukur. Terima kasih kepada meraka yang sudi berkongsi ilmu.

:D

Salahkan saya vs Saya bersalah

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 12:02:00 PM
Reactions: 
4 comments
Saya memang tak pandai, saya mengaku. Saya kuli, saya mengaku. Memang saya silap sebab saya tak cukup ilmu. Tapi itu bukan tiket untuk TOTALLY salahkan saya. Saya cuba yang terbaik. Orang lain nak cover silap, tuding jari pada saya. Terima kasih. Ada masa.. Allah balas.

:(

20 September 2010

Raya mood

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:31:00 AM
Reactions: 
0 comments
Lupa lagi nak bawa camera/memory card nok amik gambo raya. Kalo balik rumah jek.. macam-macam menda nak wat. Er.. tak la macam-macam sangat. Hehehe. Kunun bizi macam masak banyak jek. Kikikik. Tak.. cume penat. Ngan perut makin bolat ni.. Pergerakan terbatas sket.

Harap esok ingat la nak bawa memory card untuk upload gambo raya. Cuma.. tahun ni takde gambo raya ngan family belah saya sebab saya balik Kelate on my beloved hubby side.. pagi ...1 day before raya. Malam sebelum itu.. area kul 11 malam... hubby n saya siap-siap da salam raya & bahagi duit raya ngan family belah saya. Tapi tak pakai baju raya la. Sumer orang lak muka ngantuk. Lewat malam sangat saya gi sebab nak kemas yang mane patut untuk bertolak esok paginya - pagi la sangat :p. Kesimpulan.. saya da raya awal 2 hari. Hahahah... sebab x sempat nak beraya ngan family di pagi raya. Balik dari Kelate plak.. bertolak pada tengahari raya ke-4. Ini bukan keluhan. Saya tak kesah. Hidup bersama.. mesti ada tolak ansur. En suami da janji. Raya Haji tahun ni kat umah my side dulu. Raya Aidilfitri tahun depan pun. Yeah. Ngan baby sekali. Sronot! Tapi tatau la camner kalo tuko plan. Biasala. Kita hanya mampu merancang. Allah yang maha berkuasa menentukan segalanya & rancangan-Nya la yang terBAEK.

Raya!

19 September 2010

Anak Saudara 1st

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 12:50:00 PM
Reactions: 
3 comments
Baby Adam 1 hari


Beberapa hari kemudian..


Now, is 2 weeks++

Ni la ada sedara pertama saya a.k.a anak sulong kakak saya a.k.a cucu 1st ayah & mak saya. Sume seronok. Hehehe. Tetiap hari saya cari alasan nak gi umah mak tengok Adam. Geram betul. Mata dia terang jek tengok orang. Extra manja ngan nenek dia. Hari ni hari 1st sekolah setat. Mesti nenek dia duk ingat kat cucu dia ni jek. Adam blum pandai main-main lagi. Ye la.. blum sampai sebulan umurnya. Tapi best dapat tengok dia. Cuit.. cuit die.

Baby kat dalam perut saya ni pun mesti da x sabar nak kuo. Selalu aktif gerak-gerak. Makin kuat plak tu dia gerak-gerak. Jeles ke ngan baby Adam? Jangan risau ye baby. Anak sendrik x same ngan anak orang len. Tunggu ye.. kuo tahun depan ye baby cayang~ :D

Alhamdulillah atas kurniaan ini. Semuga anak dalam kandungan ini sehat. Amin.
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting