18 December 2012

Thanks Abe :)

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 3:40:00 PM
Reactions: 
4 comments
Orang len mungkin tayang IPhone, Galaxy Note ke.. atau maybe SII what so ever. Tapi bagi aku, Alhamdulillah Ace Plus ni da cukup. Ingat nak amik Galaxy Y Hello Kitty cute tu tapi hubby cakap kan screen beso lagi best. Kalu ikut hati nak tab, xyah tepon2.. er.. takde space dalam handbag, barang saya + kain telukung + kain pelekat hubby, towel Aqeel, baju Aqeel sepasang + air masak Aqeel + pampers + bla2.. Tak larat da nak bawa beg. Da macam beg balik kampung jadinye. Hehe..
So, cukupla Ace Plus ni.. Lagi-lagi bile incik hubby yang belikan. Tq ye abe cayang. I heart you!

13 December 2012

Post Baru, Poplook & Bukit Tinggi

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:38:00 AM
Reactions: 
0 comments
Lame kan tak hapdet kan? Berkejar nak siapkan keje kasi abis.. nak tutup buku.. Nak fokus perkara lain plak. Kesimpulan... masa itu emas. Peringatan untuk diri sendiri.. sila la jangan berkompromi dengan masa. Huhuhu~

A.... pasal entry lepas... after da banyak kali sarung poplook berulang-ulang... Kesimpulan.. (lagi)... saya paling suka baju ni:

Hah!.. Kunun masa baju ni sampai ke tangan.. banyak kedut.. so.. expect susah la.. nak iron... mesti takes time. Owh.. salah rupanye.. Super best la.. especially kalau cuaca panas.. memangla fabric cotton dia sangat smooth dan selesa. Senang jek cara nak handle dia. Boleh jek masuk mesin basuh... delicate mode ye.. pastu jemur pakai hanger.. nak minimize kedutan after da kering nanti. Lambat sket nak kering tau... berbanding chiffon nyer fabric. Pastu nak pakai,, iron steam is better la.. sekali jek lalukan iron tu.. da cantik da.. Rupanya maxi dress chiffon lagi susah nak iron than this one la... pakai pun selesa...

Selingan... ni pic singgah Bukit Tinggi hari tu. Dari Janda Baik, singgah Colmar Tropicale kejap aje.. sebab da sampai sana petang.. nanti lewat nak sampai umah plak. Esoknya da Isnin, keje... so.. kejap je singgah. Er.. sebenarnye ni da kali ke 3 pegi.. 1st ngan family, 2nd company trip. Walopun ni kali ke 3.. tapi seronok sebab kali ni pergi ngan suami & anak'-anak'. Hihi...
Sian Aqeel baru bangun tido.. mamai.. kene main ngan swan. Tapi Aqeel layan aje. Sonok swan ni... kalo kita pergi kat dia.. dia datang kat kita.. so friendly.. siap pose kejap untuk camera.. Tapi dia x kasi kita hold dia.. Ni yang black.. ada lagi 2 ekor yang gorgeous white. Black ok ape... hitam itu menawan seh...

Next.. harap bley balik Ganu time x cuti umum/cuti sekolah sebab nak bawa Aqeel main bola banyak-banyak kat giant Kay Tee macam Adam, sepupu Aqeel ni main. Sonot!!! Er.. Ibunya plak yang lebih-lebih :D

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting