27 January 2011

1st time Aqeel warded - part 1

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 2:50:00 PM
Reactions: 
5 comments
Pic Aqeel pada hari ke 5. Hari Khamis, 8 Jan 2011. Warded pada 7 Jan sebab almost lemas. Ada air keluar dari mulut dan hidung. Sib baik saya tengah duk sebelah dia time pagi 7 Jan tu. Terus perasan. Tapi respond saya slow sket sebab saya masih lagi x larat dan tak dapat bergerak pantas sebab luka jahitan. Seb baik (again) ayah saya perasan dan terus meluru angkat Aqeel dan tiarapkan badan dia + tepuk-tepuk belakang.

Then emak saya plak lari amik Aqeel bawa ke rumah nurse yang berjiran ngan kami. Kebetulan nurse tu xde kat rumah. Anak-anak dia jek ada. Emak lari lagi bawa Aqeel ke rumah nurse sorang lagi. Nasib baik ada 2 orang nurse yang berjiran ngan kami. Nurse tu pun tepuk Aqeel dan tengok keadaan Aqeel, dia suh bawa pergi Klinik Seberang Takir sebab situ ada bahagian emergency. Dengan keadaan yang kalut, saya dan suami naik kete. Dalam kete, kitorang decide nak ke Klinik Hiliran sebab ingatkan nurse tu lupe.. Klinik Seberang Takir tutup hari Jumaat. Silap la.. Bahagian emergency memang on jek. Ape la saya ni...

Ape pun, sampai kat Klinik Hiliran.. Saya da tak ingat sakit luka jahit saya. Bawa Aqeel siap bley lari & lompat lopak air kat depan kete. Hohoho. Masuk jek dalam klinik, Aqeel siap isap jari. Muke rilex. Alhamdulillah. Kat situ xde doc hari Jumaat so, nurse suh bawa Aqeel ke bahagian emergency kat HSNZ.

Doc cek Aqeel. tak ada masalah. Cuma kene tahan at least 24 hour katanye untuk tengok keadaan sahaja. Suami dan ibu cadangkan saya bermalam kat sepital kat ward ibu pengiring bayi. bermula lah.. hari saya dan Aqeel di sana.

Bersambung..

24 January 2011

Assalamualaikum Muhammad Aqeel bin Mohd Suhaimi

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 4:32:00 PM
Reactions: 
3 comments

Selamat datang anak ayah & ibu.
Alhamdulillah semua selamat.

Muhammad Aqeel bin Mohd Suhaimi
D.O.B: 04 JAN 2011
Hari: Selasa
Masa: 10.50 AM
V.O.B Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu, Terengganu
Berat: 3.59kg
Cara Bersalin: Normal with vacum assist

02 January 2011

Current status

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:59:00 AM
Reactions: 
5 comments
Hari ni 02 Jan 2011. The expected due date. Opis tak cuti bola.
Keje la~
.
.
.
Masih lagi kat opis. Heheh.. Tak beranak lagi. Selesa kot duk kat dalam.

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting