28 June 2009

Tergoda - Cute Hair Pin

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 3:26:00 PM
Reactions: 
7 comments

Cumil x? Hihi.. Ni saya ordered from manjakuhappy. Booked Sea Blue & pink Button hair pin. Sepatutnye ni untuk baby & kids. Saje jek beli untuk diri sendrik sebab geram tengok comey ngat. Ada banyak pattern lagi. See more at ChomelCraft. Sebenarnye memula nampak hairpin cute ni kat blog Kak Salina <- kasi promote sket :p. Ada post pasal sweet-wannur giveaway. Dari blog sweet-wannur lak ada link ke ChomelCraft. Order for June @ ChomelCraft da tutup. Tapi ade ready stock. ChomelCraft posted ready stock to ManjakuHappy to sell it. So aku decided beli kat ManjakuHappy. Aniway, kalo korang minat bley beli kat kedai-kedai online yang aku state kan. Very nice :D

Sebenarnya simptom-simpton shopaholic da makin obvious dalam diri aku. Berusaha keras untuk menanganinye. "Aku perlu tak hairpin ni? Aku perlu tak baju ni? Kain pasang ni cun ar. Digital crepe. Murah ni. Tempat len tak dapat ni. Aku perlu ke kain ni?" Soklan ni la slalu bermain dalam pikiran aku. Teringat scene Ms. Bloomwoodgale masa beli green scraf dalam citer Confession of a Shopaholic yang aku tengok same ngan Wani & Kak Syud otw outstation ke KL. DVD by Kak Syud. Tq :D Budak kecik comel yang pakai hairpin tu macam cakap "Comey ni hairpin ni. Kalo nak comey cam saya, beli la.. beli la.. :p". Dan.. aku pun tergoda. Slamat la RM15 aku (RM15 jek.. ayat sedapkan hati. Heheh)

Azam bulan ni.. Tanak beli pape! Sebab kain pasang untuk baju raya sumer da setel anto pada tailor. Bereh! Takmo soping lagi da. Nak simpan duit lak. (Bley caye ke ni?) Fighting! (Awal-awal lagi da tewas terbeli hairpin comey ni. Siap promote pada Sal & Muni. Ngehehe.)

25 June 2009

Keep on assuming as u wish

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:39:00 AM
Reactions: 
3 comments
May assume
Keep in mind, assuming may not ensure facts

Haven't heard?

"Open our right eye to see goodness in others"
"Open our left eye to see our own bad side"

Lu pk la sendrik

03 June 2009

Me so small

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:04:00 AM
Reactions: 
0 comments
So small by Carrie Underwood

What you got if you ain't got love?
The kind that you just wanna give away
It's okay to open up
Go ahead and let the light shine through

I know it's hard on a rainy day
You wanna shut the world out
And just be left alone
But don't run out on your faith

Cause sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

And when you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Seem so small

It's so easy to get lost inside
A problem that seems so big at the time
It's like a river that's so wide
It swallows you whole

While you're sitting around thinking 'bout what you can't change
And worrying about all the wrong things
Time's flying by, moving so fast
You better make it count 'cause you can't get it back

Sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

Oh, and when you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Seem so small!

Sometimes that mountain you've been climbing
Is just a grain of sand
And what you've been out there searching for forever
Is in your hands

And then you figure out
Love is all that matters after all
It sure makes everything else
Oh, it sure makes everything else
Seem so small

02 June 2009

Jadual Anak Dara Emak

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 12:09:00 PM
Reactions: 
2 comments
(Klik to enlarge)

Sementara tunggu data di load (tenet lambat bangat) sesaje gatal tangan cari jadual waktu rumah maka, terjumpa la page ni. Ni jadual kerja harian pembantu umah tau. So, setelah di alter mengikut kesesuaian gue, inilah hasilnya.

1:00 petang - Rehat, mandi, kemas diri, solat Zohor. Aktiviti ini hanya bley dilaksanakan pada ujung minggu. Mandi kul 1 tengahari? Sape sokong?

4:30 petang - Solat Asar. Eh, da masuk waktu lum? Lebey kurang waktu ni la..

6:30 petang - Mandi, kemas diri dan solat Maghrib. Weekdays, time ni lum sampe rumah da.. Jum gi merendek dulu.

7:00 malam - Membantu emak menyediakan makan malam. Time ni akoo duk berebut bilik air. Kalo dapat kire naseb baek sangat la.

8:00 malam - Makan malam. Sangat sokong ini! Sebab kalo makan lambat, nanti perut masyuk angin. Huhuhu.. Sakit!

9.00 malam - Kemas umah, basuh pinggan mangkuk. Da basuh pinggan pas makan kul 8 tadi. Kemas umah + membebel rumah berselerak. Sangat sesuai!

10 malam - Solat Isyak dan masuk tidur. Tak harap la kul 10 da masuk tidur. Mase ni maybe tengah lipat kain sambil tengok tv or taip bil untuk bisnes emak + membebel kat adik suh mengaji. (Kakaknye x ngaji pun. Saje jeles tengok adik guling2 men game :p)

"Pelamin anganku musnah"

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:31:00 AM
Reactions: 
0 comments
Uops! Bukan saya. Bukan saya. Saya punye lum tau camner rupanye. Ni kes kakak akoo. Semalam, dalam kul 10PM++ orang kedai pengantin datang nak pasang pelamin. Akoo excited dalam kesakitan perut, ngadap dorang wat keje. Terbayang hasilnya sambil sekali-sekala menjeling pelamin idaman kakak pada majalah pengantin. Cun! Tangan masih lagi memicit-micit perut. Siap pakai stokin lagi. Macam orang baru lepas pantang jek gayanye. Heh. Perut kembung masyuk hangin ni. Ye ar asyik 'berhangin' jek. Mane taknye... Ni kene beli minyak Yuyi Cap Limau neh.

Da separuh siap pelaminnye.. kakak mula mengomel sorang-sorang. "Tak cantik. Tak cantik. Tak same pun." Aku cuba menyedapkan hatinya. "Pas siap ok ni. Kite tengok dulu ye." Hari makin lewat. Mata rasa berat tak tertahan. Perut senak. Aku masuk bilik.. "Zzzzz.." Slamat dah.

Paginya akoo bangun ngan excited. Tengok pelamin sat. Ark!!! Same jek cam semalam. Yup. Tak cantik. Tak same macam yang diidamkan. Memang pelamin anganku musnah da. Ni la satu hal. Masa offer service bukan main lagi. Pelamin display kat kedai bukan men cun. Dalam album pun sangat nice. Rase nak marah jek. Bakal pengantin mesti lagi bengang. Akoo tatau la ape jadik. Tak berani akoo nak komen pape pada kakak.

Harap semua berjalan lancar. Yang penting selesai akad secara sah + kegembiraan dapat dikongsi bersama keluarga, sahabat handai dan para tetamu. Kita merancang, Tuhan yang menentukan. Camne baek nye plan pun, ade gak lobangnye (nape tak bley perfect eh?)
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting