02 June 2009

"Pelamin anganku musnah"

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:31:00 AM
Reactions: 
Uops! Bukan saya. Bukan saya. Saya punye lum tau camner rupanye. Ni kes kakak akoo. Semalam, dalam kul 10PM++ orang kedai pengantin datang nak pasang pelamin. Akoo excited dalam kesakitan perut, ngadap dorang wat keje. Terbayang hasilnya sambil sekali-sekala menjeling pelamin idaman kakak pada majalah pengantin. Cun! Tangan masih lagi memicit-micit perut. Siap pakai stokin lagi. Macam orang baru lepas pantang jek gayanye. Heh. Perut kembung masyuk hangin ni. Ye ar asyik 'berhangin' jek. Mane taknye... Ni kene beli minyak Yuyi Cap Limau neh.

Da separuh siap pelaminnye.. kakak mula mengomel sorang-sorang. "Tak cantik. Tak cantik. Tak same pun." Aku cuba menyedapkan hatinya. "Pas siap ok ni. Kite tengok dulu ye." Hari makin lewat. Mata rasa berat tak tertahan. Perut senak. Aku masuk bilik.. "Zzzzz.." Slamat dah.

Paginya akoo bangun ngan excited. Tengok pelamin sat. Ark!!! Same jek cam semalam. Yup. Tak cantik. Tak same macam yang diidamkan. Memang pelamin anganku musnah da. Ni la satu hal. Masa offer service bukan main lagi. Pelamin display kat kedai bukan men cun. Dalam album pun sangat nice. Rase nak marah jek. Bakal pengantin mesti lagi bengang. Akoo tatau la ape jadik. Tak berani akoo nak komen pape pada kakak.

Harap semua berjalan lancar. Yang penting selesai akad secara sah + kegembiraan dapat dikongsi bersama keluarga, sahabat handai dan para tetamu. Kita merancang, Tuhan yang menentukan. Camne baek nye plan pun, ade gak lobangnye (nape tak bley perfect eh?)

0 comments:

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting