23 December 2007

Penat seh..

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 8:56:00 AM
Reactions: 
0 comments
Udah lama ngak coret ceritera kat sini. Hehehe. Kepala fenin bangat. Otak ku bercabang 3. Setel 1, tinggal lagi 2. Sebab tu takde masa nak tulis blog. Banayk nak cerita. Takpe-takpe.. ada mase akoo tulis aje. Nak letak gamba pasal acara makan-makan a.k.a weeding ceremony yang akoo attend baru ni. Dah dekat sebulan da. Da basi kot gambo makanan tuh. Heh. Bantai aje. k.. keje banyak neh. gotta go!

03 December 2007

Paper never forgets

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:23:00 AM
Reactions: 
0 comments
Dats wat Ms Dalila told during a session in Public Speaking course. Actually its more on motivational course. Hehe... Love it!

However.. I forgot already when is the last time I officially write. Officially write doesn't include scratching. Basically im gonna change diz to "Database never forgets" cuz Paper surely never forgets but Im the one who careless and forget where did I put papers. Hohoho. Silly me.

Well, DB needs backup and I pass diz job to blogger DB. miow! :D Backup? Im gonna gamble.

To make things clear n fast... I WANT TO REMIND MYSELF of LEARN DRUPAL untill pro. Err.. my bosses behind and Im wrinting blog. Gonna go! ciow.

21 November 2007

Rusak? lagi...

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:10:00 AM
Reactions: 
0 comments


Waa!! Cane nak wat keje.. PC kat umah lak x ley nak on.. ni nak kene beli notebook baru gak ni. Current Dell promo macam x best sangat compare to the previous one. Nak tunggu Christmas Eve nyer promo. Mesti lagi bombastic neh. Yuhuu!!


dell.com.my/0049

20 November 2007

Rusak.. Cane nak wat keje arr?

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 8:53:00 AM
Reactions: 
0 comments
Lately.. manyak barang rusak ar.. Fenin tul kepala gue. Notebook (2002) wayar putus.. da takley baiki.. screen pon wayar da macam apa aje.. sekijap display ok.. kejap.. merah..biru.. hijau.. sakit mate gue. Hdd lak bad sector. Pastu ingat nak wat keje kat umah.. keje-keje explorasi n freelance.. da x ley nak transfer data ke umah sbb.. 3 bijik thumbdrive gue tak di'detect' by pc kat umah. Nak pakai external hdd.. hdd lak tak detect kat pc opis. Sakit tul! Plak tu... Modem kat umah prob. Tak ley connect tenet. Skang ni.. kene wat software testing. Keje simple aja. Tapi yang bengang aritu anto pc kat opis ni baiki.. xde sound la plak. Pastu gue send balik baiki. Then ble nak test software ni.. kene guna line in audio.. rupe-rupenye.. x detect sore la plak. Ape ke hal?? Ape la.. naseb gue. Huhuhu...

Da survey notebook cun kat Dell website. Cun bangat. Spec cun.. Harga cun kalu nak diikutkan spec nye.. Cume satu jek yang tak cun. Gue tadak credit card nak beli. Hohoho. Da survey gak kat HP. Mahal la berbanding Dell sbb dengan spec yang sama... harga lagi mahal. Mane gue nak korek beb? Nak bayo PTPTN lagi. Dekat 2k gak la setahun guenyer PTPTN kene bayo. Kalo tak bayo PTPTN.. dak makcik kayo dah gue ni. Kikikikik...

Urm... semoge akooo cepat kayo! Amin...

15 November 2007

Punching bag.. Sincerity? Part III

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 3:38:00 PM
Reactions: 
0 comments
Part III suda.. Tatau berapa part semuanye sebenanye neh. Heheh.. Bese la.. kan kat opis ni. Kalu duk ngadap blog aja kang tak jadik keje lak. Kene taip sket-sket ar. Idea lak takkan mencurah-curah. Idea datang dari luahan hati dan terlintas kat akal. Tak terlayan gue layan emosi lame-lama. Tengah tunggu mel utk receive registration code of a certain software ni. Lambat le plak...

Cakap pasal ni.. punching bag.. Akoo la yang selalu merelakan diri jadik camtu. Hehe.. Happy tolong orang dan tengok orang gembira. Tapi time akoo perlukan dorang.. mane dorang. Macam akoo cakap dalam Part I. Bukan nak minta balasan... but kite kena tolak ansur sesame kite. Respect each others space and appreciate others. Jangan sampai takde mase nak respect diri sendirik macam gue sebab duk sebok respect orang line nyer.

Hari ni akoo realized sumthing. Kenapa kita tak bley jadik punching bag. Sebab.. kite da la tak mampu nak setelkan masalah bantu orang lain. Pulak tu masalah dorang bukan nye bley selesai ngan membiarkan kite di'punch'kan. Kalu kite cube sekali pon.. mungkin perkara tersebut tak dapat diselesaikan dengan sempurna. Ada sahaja cacatnya. Hence, prob tak setel, orang len susah, kite pon susah. Sapa untung? Takdak kan? (Kikikik.. Sendiri tanye.. kat diri sendrik. Sendrik mau paham arr..)

Ada one simple story ar.. yang menyebabkan akoo terperasan mende ni. Hehehe... akan disambung cuz maybe the mail arrived already.

Hijrah ini

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:29:00 AM
Reactions: 
0 comments
In life.. we cant stay at the same point or level forever. Only time changes. Hijrah lah. A wake up call for people and of course me myself. Tak kan ada kepuasan dalam diri kalau kita tidak berhijrah. Hijrah that I mention here is not moving from one place to another places. I'm reffering to attitude hijrah or revolution. Hijrah that develops us to a better person and better life. As wat Rasulallah s.a.w told.. we have to be better from yesterday.. every day. Better life is not in current world but also life after death. For muslims who believe .. ops! Not believe but its a fact that humans have life ofter death which is alam barzakh and akhirat.

14 November 2007

Punching bag.. Sincerity? Part II

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:11:00 AM
Reactions: 
0 comments
Talk about punching bag again.. sumtime.. kite pesan kat orang.. jangan jadik punching bag orang lain. well like wat I always tell my friends.. "cakap boley la". Kadang-kadang.. kite x perasan atau buat-buat tak perasan.. yang sebenanye sambil-sambil kite nasihat orang, kite pon jadikkan orang kat sekeliling kite punching bag... even our own friends or family members. Biasa la.. kite kan manusia. Takkan sunyi dari buat kesilapan. Yang penting.. kite kene muhasabah diri.. cerminkan diri sendiri... always. Jangan rase diri kite selalu betul dan jangan rase orang lain selalu salah and vice versa la jugak.

Bagi akoo.. kite mesti sensetif ngan environment sekeliling. Sensetif ngan orang di sekeliling kite. Heheh... kata-kata dari gue yang 'selflessness' menurut quiz result kat satu website tu. Lupe da name web tu pe. Tapi tu ar.. (urmm.. banyak tapi tul) kite jek yang duk sensetif. Orang lain wat dek jek. Adus! Bengang tul gue. Dorang ni tak reti bahasa ke? Takde manners ke? Takde hati dan perasaan ke? Selfish tul. Sejak pegi kursus JAVA kat KL aritu serius.. macam-macam perangai manusia yang pelik yang akoo dapat jumpe.. termasuk kat opis skang ni ha. Fenin tul kepala memikirkan if-esle, switch-case sikap dorang. Ape dorang pakai looping nyer flow ke? Gue memamg lembab sket ngan looping code neh. Tak pon dorang pakai calculation. Susah gue nak kira-kira pros & contras sikap manusia ni termasuk diri gue sendrik. A programmer dats slow in calculation. Hooohoh!

Sape la kita nak menilai perlakuan dan sikap orang di sekeliling kite kan...? Sebab masing-masing ada kekurangan dan kelebihan. Tapi sooo... irritating la. Sabau aja gue..... separuh dari iman....

Ya Allah ya Tuhan ku.. Kuatkan lah iman hambaMu ini.. dan tak dilupakan.. seluruh kaum muslimin dan muslimat. Amin... :D

13 November 2007

Punching bag.. Sincerity? Part I

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 4:15:00 PM
Reactions: 
0 comments
Penat.. letey... argh!!! Do you hear me?!! Tak tercakap plak kepada yang berkaitan.. er.. yang berkaitan tu sape eh? Kikik...

Penat sebenanye. Mendahulukan orang lain dulu.. pentingkan orang lain... kalau ikut sunnah Rasulallah s.a.w... tak salahkan. Tapi serius penat. Ble kite jek yang apply mende-mende ni sumer. Penat sioott!!! Orang lain tak reti nak ber'give & take' ke? Bukan nye ble kita buat sesuatu tu.. kite nak harap balasan daripada orang lain. Cume.. please give time and spaces to each other la.

Member gue.. pesan.. "ex-bos aku pesan.. kita jangan jadik punching bag orang". Dah banyak kali da.. die pesan. Tapi gue tak reti-reti nak memahamkan erti sebenar ayat die tu. Skang baru ada aura-aura nak paham. Hehe... Akoo.. Kalu bley.. serius kalu bley.. sumer mende nak wat.. sumer orang yang ada prob.. seboleynye akoo nak tolong. Paling tidak.. be by their side to comfort or listen to their heart..

Penat.. tapi tu ar.. no one really can understand me or be by my side when I need someone. Even if there is someone, they dont really be wit me becoz I need them but more to they need me at that time and the real thing is.. again... I'm comforting them... Well I'm not a perfect person. Maybe this is what in my mind from my point of view. Maybe others dont think so.. Urm.. I always keep wat I feel inside cuz I give spaces to others...

Gotta works to do... gotta go... still something in heart cannot be told.

12 November 2007

Ruang Rindu

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:35:00 AM
Reactions: 
0 comments
Ruang Rindu - by Letto

di daun yang ikut mengalir lembut
terbawa sampai ke ujung mata
dan aku mulai takut terbawa cinta
menghirup rindu yang sesakkan dada

jalanku hampa dan kusentuh dia
terasa hangat oh didalam hati
kupegang erat dan kuhalangi waktu
tak urung jua kulihatnya pergi

tak pnah kuragu dan slalu kuingat
kerlingan matamu dan sentuhan hangat
ku saat itu mencari makna
tumbuhkan rasa yg sesakkan dada

*kau datang dan pergi oh begitu saja
smua kutrima apa adanya
mata terpejam dan hati menggumam
di ruang rindu kita bertemu
* bertemu

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Jangan putus harapan… sedia setia…… Nonsense!

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 8:55:00 AM
Reactions: 
0 comments
Imran Ajmain - Seribu Tahun

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke utara selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini… yeah…
Biar berputar utara selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan… sedia setia……

Really nice words. Melody comes along with awesome arrangement. But the real thing in this real world is all these are totally nonsense. No waiting for the whole life cuz if he or she is not meant for us then all the time spent are useless. Hurm.. actually theres nothing wrong wif keep trying. Never say no before you try isnt it? No regret for trying. At least we know the outcome of our trials and struggles. But at certain point we have to stop! Cuz dats the way of life. Life must go on..... even without the person we longing for.

11 November 2007

Hulla!

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 8:33:00 AM
Reactions: 
0 comments
Lama x post sumthing kan site ni. Adakala ble PC takde depan mate.. macam-macam yang nak diluahkan. Macam-macam yang nak diceritakan. Tapi tula.. takkan sepanjang masa nak mengadap computer ye dak?

Hihi.. mula menaip.. idea makin decrease. Setiap butiran yang nak dicoretkan makin samar. Hahah.. macam ni la selalu. Its sumthing like afraid of sharing the story of mylife cuz few people know my blog address and I just afraid saying words that are not suppose to express it out dat can hurt them and of course hurting them hurts me back. Thinking no one can understand my feelings. Even some want to share it wit me but perasaan takut kepada bayang-bayang sendrik.. perasaan takut kepada perasaan sendrik.. takut perasaan sendrik akan melukakan hati sendiri...

Uops! Ida da sampai. Reminds me the reports that must be designed and submitted today. Works... I'm coming.
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting