14 November 2007

Punching bag.. Sincerity? Part II

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:11:00 AM
Reactions: 
Talk about punching bag again.. sumtime.. kite pesan kat orang.. jangan jadik punching bag orang lain. well like wat I always tell my friends.. "cakap boley la". Kadang-kadang.. kite x perasan atau buat-buat tak perasan.. yang sebenanye sambil-sambil kite nasihat orang, kite pon jadikkan orang kat sekeliling kite punching bag... even our own friends or family members. Biasa la.. kite kan manusia. Takkan sunyi dari buat kesilapan. Yang penting.. kite kene muhasabah diri.. cerminkan diri sendiri... always. Jangan rase diri kite selalu betul dan jangan rase orang lain selalu salah and vice versa la jugak.

Bagi akoo.. kite mesti sensetif ngan environment sekeliling. Sensetif ngan orang di sekeliling kite. Heheh... kata-kata dari gue yang 'selflessness' menurut quiz result kat satu website tu. Lupe da name web tu pe. Tapi tu ar.. (urmm.. banyak tapi tul) kite jek yang duk sensetif. Orang lain wat dek jek. Adus! Bengang tul gue. Dorang ni tak reti bahasa ke? Takde manners ke? Takde hati dan perasaan ke? Selfish tul. Sejak pegi kursus JAVA kat KL aritu serius.. macam-macam perangai manusia yang pelik yang akoo dapat jumpe.. termasuk kat opis skang ni ha. Fenin tul kepala memikirkan if-esle, switch-case sikap dorang. Ape dorang pakai looping nyer flow ke? Gue memamg lembab sket ngan looping code neh. Tak pon dorang pakai calculation. Susah gue nak kira-kira pros & contras sikap manusia ni termasuk diri gue sendrik. A programmer dats slow in calculation. Hooohoh!

Sape la kita nak menilai perlakuan dan sikap orang di sekeliling kite kan...? Sebab masing-masing ada kekurangan dan kelebihan. Tapi sooo... irritating la. Sabau aja gue..... separuh dari iman....

Ya Allah ya Tuhan ku.. Kuatkan lah iman hambaMu ini.. dan tak dilupakan.. seluruh kaum muslimin dan muslimat. Amin... :D

0 comments:

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting