17 December 2008

Demographic Intelligence Data Application (d-IDA)

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:39:00 AM
Reactions: 
2 comments


Here's the Demographic Intellgence Data Application (d-IDA) that I stated in I got warned by Wiki :P. Briefly, d-IDA is a web based application for conducting population surveys and census. It is now available for pre-alpha test. Feel free to explore. Click here to test. :D Please contact KNSB software for enquiries.

01 December 2008

Nasi lemak pinky

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:28:00 AM
Reactions: 
9 comments
Pagi ni breakfast at a stall near AEON building, Jalan Petani (baru lepas Google Map kan jalan ni sat tadi n baru tau nama jalan tu), near Flat Sri Kolam. Dekat la jugak ngan opis gue.

Aaa... dis is Nasi Lemak pink in karer. Terkejut gak mase nasi lemak ni sampai kat meja. Ni nasi lemak ke nasi minyak. Then.. amik bau sket.. konfem, memang nasi lemak. Karer pink yang menarik, membuatkan hati makin excited nak ngap. Ehehe... Lauk nye telur rebus n sambal bilis. Buley tahan gak rasenye. Lauk ikan is also available. Tapi kalo ikan bilis ni digoreng garing memang mantap neh.

Apepun... kaler nye yang pink.. aku tatau nape. Lupe nak tanye kakak kedai. Memang stail kot. Hihi.. tibai jek! Ibarat kata si die yang tengah ngap Laksa Penang. Sedap gak laksa kat situ. Cume kalo kuah kasi panas sket... memang gue kasi full mark. Ecece.... sesuka ati nak bagi markah kat orang nyer masakan. Sendrik buat, mesti dapat markah negatif. Ehe...
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting