30 March 2009

Listed shopping items

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 11:46:00 AM
Reactions: 
Suda listkan barang-barang yang diidamkan. Barang-barang berkenaan nampak seolah-olah lebih kepada kehendak but sebenarnye kebanyakannye adalah keperluan. Contohnye, sling bag suda 2 tahun n tali da dekat nak putus...

Hand bag juga suda tarak. Skang pakai sling bag yang hampir hancus gak. Purse jugak da berusia 2 tahun dan telah hancus jugek. Dibeli di MidValley dengan harga RM 20.00++ (kat Ganu pun ada sebenarnye :p) Sling bag jugek kecik untuk dijadikan hand bag. Terpaksa sumbat-sumbat purse n 2 bijik phone in it n only can be zipped halfway. Insecure! So.. mahu tak mahu.. kene gak beli item-item ni. Adapun, akoo telah berjaya membuat rembatan purse yang 50% off. Adapun (jugek), purse berkenaan tidaklah menepati spesifikasi yang dikehendaki sebab texture-nya diperbuat daripada kain (mudah kotor), diperbuat dari kulit (mudah koyak n colour may change if exposed to water). Sebenarnya akoo bukanlah seorang yang cermat so akoo memerlukan item yang tahan lasak. Tapi da purse tu catch my eyes with less price, hamik aje la (selepas berpk berpuluh-puluh kali). Hehe...

2 crepe silks. Tanak yang mahal sangat.. dalam RM 100++ sepasang memandangkan yang cun-cun may reach RM 350++ or more. Boley la.. FYI, 1st silk akoo ialah ketika akoo berusia 26 tahun iaitu tahun lepas (akoo 27, still muda, blum kawen but unavailable :D).

Chiffon shawls. Tatau nape minat ngat. Sudah survey online. Banyak choice. Memang best! Harga menawan. Around RM 8 - RM 25 per shawls. Best! Best! Cuma tatau mampu tak bentuk muka akoo yang agak rounded + speaky ni mengenakan shawls yang lembut ni. Tibai ajek la. Orang len pakai cun, akoo pun nak cun gak. Ahaha! Tapi kene hold dulu untuk beli crepe silk supaya shawls ni bley dipadankan ngan 2 persalinan tersebut.

Sandal suda hancus tapi belum beli baru sebab x berkenan. Bukan nak yang cantik bangat pun. Cuma nak yang selesa dipakai, bley wat jalan lame-lame means tak lenguh berjalan-jalan, tidak mempunyai item kain supaya tak basah so tak ucuk ble dibawa masuk ke bilik termenung, rupa sedap mata memandang walopun letak kat kaki.

Sweater.. aku da ada 2.. tp 1 zip da tercabut n beli zaman tok kaduk dulu. Yang satu lagi... dibeli pada zaman selepas zaman tok kaduk tapi da lama gak la. So.. nak gak la kan beli baru. Ngehehe..

Jeans ada 3 helai. 1 x best. X pakai simpan dalam lemari wat semak kat situ. 1 lagi sederhana tahap kesukaan terhadapnya sebab kain selesa cume cutting x kena. 1 yang last is my favourite beli masa 1st year time blaja aritu. Da waper tahun da tu. Outer benang da tercabut sket-sket.. Takde masa nak pergi jahit sebab asal gi kedai jek, mesti pakai seluar tu. So.. tak dapat la nak nolong.

Blouse. Patutnye kene letak 2-3 blouse in the list memandangkan akoo tak banyak baju untuk berjalan-jalan (bukan setakat blouse, baju kurung pun tak cukup). Kenapa? Sebab akoo sangat susah nak beli barang. Kenapa (lagi)? Sebab akoo tahan diri ini. Kenapa (lagi-lagi)? Sebab ble da setat beli barang, akoo da susah nak brek. Mesti nak beli! Nak beli! Nak beli lagi. Susah tul penyakit ni. Hihi.. Lepas tu.. ble da beli.. mesti tak pakai.. Kenapa (owh.. banyaknye sebab a.k.a alasan)? Sebab akoo lebey selesa sempoi pakai t-shirt. Ngehehe..!

Canon digicam. G jalan sane.. jalan sini.. ble balik takde pics. Kan sedey tu? Huhu.. Asyik nyebok kamera orang len jek.

Hakikatnye.. biar pun sudah dilistkan.. akoo akan tahan gak beli item-item yang terkemudian dalam list ini sebab... :D

Update 1 April 2009:

Misi handbag 30 Mac 2009 tidak berjaya sebab tak jumpe butik sembonia. Next time maybe la.. Tu pun kalo ada sale. Kalo x.. xmo ar. Pastu.. kene add telekung sembahyang 2 pasang n 1 is optional. Sebenarnye akoo ada 3 pasang. 1 tengah pakai. 1 lagi dikidnap oleh kakak dengan keizinan akoo sebab mase tu akoo tatau akoo akan kene travel neh. The last one.. ehe.. salah akoo gak.. tertinggal kat cafe kat R&R Gambang mase on the way balik... Wakafkan jek la kat sirau kat situ. Tu pun kalo ada orang bawak ke surau la kan. Nape perlu ada 3 pasang telekung? Sebab.. 1 untuk kat rumah kat Ganu kite. 1 untuk opis. 1 untuk backup. Situasi backup adalah macam skang iaitu akoo kene site kat Putrajaya n stay at Putra Permai so, kene ada satu telekung kat umah Putra Permai ni la. Penat hangkut telekung dari Ganu - Putra Permai - Putrajaya almost tetiap ari. 1 optional is 'saje-saje' sebab nanti nak g Medan n hangkut telekung cun yang murah :D. Suka!
 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting