01 October 2012

Lagi Rezeki Bersama Dugaan

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:29:00 AM
Reactions: 
Alhamdulillah.. da selamat daftar master. 5 days after, dapat join research project yang dapat grant.. so, InsyaAllah dapatla elaun bulan-bulan. Pastu, 2 hari lepas tu.. dapat info permohonan MyBrain saya dah lulus. Dapatlah tanggung yuran pengajian. Takla membebankan hubby sangat nanti dan harapnya ayah & mak, mertua dah tak risau tentang perbelanjaan kami sekeluarga. Selama ni pun kami ok..belanja semua cukup cuma dorang risaukan kami aje sebab saya tak keje for 1 year ++.

Dalam kegembiraan ini, rezeki zuriat datang lagi. Alhamdulillah... Cuma saya risau takut tak boleh manage study, suami dan anak-anak. Apapun.. rezeki tuhan jangan ditolak kan? Apalah sangat sedikit dugaan. Allah nak beri bukan free free aja.. Setiap satu disertai dengan amanah. Ye lah.. kalo da gomen bayokan yuran & dapat elaun sara hidup bulanan, mestilah kene belajar betul-betul. Dah Allah bagi rezeki zuriat, kenela laksanakan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu. Semua tu amanah..

Lagi satu pasal research projek ni.. ada kemusykilan sket di hati saya... Harapnya Allah sucikan rezeki ini. Amin.

Saya.. suka sangat doa dhuha ni. Setiap kali baca, mesti rase nak nangis. Betapa agung & pemurahnya Dia.

Maksud:

Ya Allah,
Sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu,
Kecantikannya adalah kecantikanMu,
Keindahan itu keindahanMu,
Kekuatan itu kekuatanMu,
Kekuasaan itu kekuasaanMu dan
Perlindungan itu perlindunganMu.

Ya Allah,
Jika rezekiku masih di langit, turunkanlah,
Dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
Jika sukar, permudahkanlah,
Jika haram, sucikanlah dan
Jika jauh, dekatkanlah.

Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Amin.

0 comments:

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting