16 June 2010

Kondisi semasa ~ week 12th

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:25:00 AM
Reactions: 
Ngantuk - sebab tidur x tentu. musim bola. heh. nurse cakap kalo penat kene rehat aka tdo. Aku suke advice ni :D

Penat - rase macam x cukup jek mase kat rumah nak setelkan semua perkara rumah. malam ni x yah masak, beli pasar malam jek la yek en. hubby yang baek hati :D

Lapo - setiap 1-2 jam. Owh... ape makanan yang nak dingap sambil layan ngantuks ni. Kadang-kadang wat tatau perut berbunyi sebab da penat makan. Sian baby kat dalam, ntah cukup ke x khasiat. Makan sawi wat tak nampak aje. Kasi telan aje dengan harapan baby dapat enough vitamin. Teringin nak mkn kurma + pistachio + kismis macam yang En Ramdan wat balik umrah aritu. Sangat sedaaaaaap! Tp mane nak dpt? Kurma mariami yang ayah selalu beli masa bulan pose pon sodap.

Blood pressure - good kata nurse last time checkup.
Nurse: "Hb ok, maknanye kepekatan darah ok n InsyaAllah baby dapat cukup nutrition. Awak pun x kan rase penat sangat".
Saya terkebil-kebil macam x percaya (yang lenguh-lenguh baru lepas kene amik darah): "Tapi nape saya rase penat sokmo?".
Nurse: "Hormon x stabil".
Saya: "Woo..." (blur).

Pemakanan (macam tajuk lapo jek :p) - ok, slalu lapar, semua bley rembat kecuali makanan x fresh rase macam nak buwek aje. Tp x bley makan bnyk @ one time walopun lapo sangat. Tambah lagi satu menu idaman: McD Strawberry/apple flavor twist. Er.. kan ke boikot McD? Susu adalah minuman favourite selamanye tapi skang selalu ngelat. 4 sudu each mug reduced to 2 sudu dan.. minum half jek. 2 times daily reduced to 1 time only. Tak tahan weh rase nak uwek gak. Calcium oh calcium.

Alahan - xde sangat. Just x bley makanan x fresh. X selera mkn berminyak di pagi hari. Uwek baru 3x sepjg preggy. Yg len2... eksen aje.. x kuo pape. Ok gak sebab sayang plak makanan kalo kuo balik. Rugi woooo...~ Ada terbaca, kalo alahan or morning sickness tu sign yang menunjukkan baby sehat. Tp jgn risau, kalo x alahan or x morning sickness, x semestinya baby x sehat. :D

0 comments:

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting