18 September 2013

Our Very Own Home, a Kick Start

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:46:00 AM
Reactions: 


Semalam rushing dari ofis hubby trus pegi book. Sebenarnya lepas ni rasenye kene ikat perut dan hubby cancel nak angkut kete baru. So, kitorang akan berviva forever gak la.. maybe next 8 years++ baru hubby dapat merasa kete sendrik kot. Cian hubby. Harapnya 2015 atau 2016 baru siap rumah neh. Agak-agak masa tu da nearly abis bayar viva so bley concentrate bayar rumah dan perbelanjaan anak-anak. Rumah.. dalam hutan..

Kitorang beli kat area Sg. Soi, Kuantan, Pahang. Sebenarnye ni hasil survey selama 3 hari. Hari ke 4 trus book. Sebab area sini kalo tunggu tahun depan, memang lagi naik harga. Kan minyak da naik. Sumer pun naik la. Memang panik sket la. Ikutkan hati saya nak up spec sket tapi memang da takde sumber kewangan da. Kan hubby yang bayar. Kalau saya yang nak higher spec, nak korek dari  mane kan? Hihihii...Ok. Wahai diri. Terimalah kenyataan.Hanya mampu setakat ini. Bersyukurlah. (Mood berusaha terima kenyataan sebab tak dapat extension lagi 5 kaki. Heheheh...).Harap rumah ni ok ble dah siap nanti. Bukan nak duk sehari dua. Nak duduk sehingga akhir hayat kalo tak transfer keje tempat lain la kan...Ok... breath... breath... keep calm. This is the best choice we can afford (tapi tak affordable. huhu..) at this moment.

4 comments:

Mrsboxz said...

Pie, Maz survey rumah dh bertahun..rasanya almost 2thn.Drpd Gong Badak, Marang, Rhu Muda mcm2 tpt kami g tgk.Berpuluh butir dah..seksanya beli rmh di Trganu ni.Harga skrg semua 300k atas.Perghhhh...bestnya kan dh jupe rmh? Hrtu otw blik KL, tgk area sana byk projek.Kemaman, Kuantan dll.All the best Pie...nant ltk petua plh rmh yer.hehe...(petua beli peti sejuk tu sgt membantu)

~*Dandelicious Princess*~ said...

hihi.. kitorangda cancel booking rumah tu. wakakak. burn duit booking. kitorang book rumah lain lak. murah sket. nanti p citer next entry. hihih. membantu ke tips beli peti sejuk tu? hihi.. ble baca blk macam x cukup content jek.

Anonymous said...

Pie...ktrg pun mcm berkenan rumah lain...tp mcm syg duit booking akan burn..huhu

Pie burn jgak ker? Total ker skit?

(Maz)

~*Dandelicious Princess*~ said...

sorry lambat reply maz. yup burn. nasib baik 300.. x sampai riban. banyak ke maz bayo utk book?

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting