02 January 2013

In ♥ with Maybelline Hyper Sharp Liner

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 9:01:00 AM
Reactions: 
Hari ni, saya nak review this one eyeliner I am falling in love with, Maybelline Hyper Sharp Liner. Cenggini rupa dia:
 Tip yang flexible, sharp dan tirus.

Hasil yang memberangsangkan.

Sebenarnya, kalau nak beli barang atau baju, saya suka expect the design I'd love them to be. Maksudnya.. saya akan imagine dulu rupa the items. Tapi sekarang ni.. saya da cuba buang jauh-jauh konsep tersebut especially kalau nak beli baju.. sebab kalau nak dapat yang sebijik macam saya imagine.. memang tak shopping la.. Kene jahit design & jahit sendrik baru dapat. Maklumla dulu pernah cita-cita nak jadi fesyen designer.

So.. berbalik kepada kisah eyeliner.. memang saya imagine nak 1 liner yang design cenggini: very black liquid color, sharp liner, smudge free, easy to remove with water, easy to use especially to eyeliner newbies. This one is superb for me. Jumpa jek liner ni kat rak Maybelline, trus saya cakap, "this is what I'm looking for!".

Saya start guna this eyeliner ni.. samada awal tahun 2012.. or end of 2011 kot.. Saya tak apply tebal sangat... & bukan heavy user.. so maybe sebab tu lambat abis. Semalam baru cap on my new 2nd Maybelline Hyper Sharp Liner ni. Tu pun sebab yang 1st tu lupa tutup rapat so.. liquid dia da hampir kering... Huhu...

Actually my skin type is combination and sometime can become oily. Biasanya kalau pakai yang pencil eyeliner, memang at the end of the day.. x nampak rupa da line tu sebab da blended with oil around my eyes. Comot pun ada. Tapi kalau Maybelline Hyper Sharp Liner ni... setakat yang saya guna... memang smudge free... tak blended with the oil excess of my eyes. Kalau tergenyeh, rub sket-sket.. x smudge sangat.. Kalu baru apply less than 5 second (estimated).. can be easily clean off with our fingers. Nak lukis pun senang... kalau tak pro mana macam saya ni pun.. boleh dapat close to smooth line. Practices make prefect ya.. Disebabkan liner dia very sharp.. 0.5mm.. kalau nak lukis line tebal.. kene line kan few times untuk dapatkan preferred thickness. Bagi saya, ini memberikan flexibility untuk every person untuk decide ketebalan yang kita suka.

Saya tak tempek gambar mata saya sendrik yang dah eyelined sebab rase skin around mata ni banyak jerawat tecik-tecik.. Segan meh... Hihih..

So.. Overall...
Pro(s):
  1. Very sharp liner
  2. Very clean line formed
  3. Very black color
  4. Price is RM 23.90 - which is worth to buy according to the function
  5. Almost smudge free
  6. Quite easy to remove with water so.. senang la kalau nak gi solat... :D Lagi bagus kalau pakai makeup remover + facial wash untuk memastikan all the makeup washed out
 Con(s):
  1. Ntah la..setakat ni saya berpuas hati ngan eyeliner ni :D

Well, sekian review saya yang tak seberapa.

0 comments:

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting