26 July 2010

Kena makan ubat, berat turun lagi. Huu~

Posted by ~*Dandelicious Princess*~ at 10:30:00 AM
Reactions: 
"Makan ubat ni semasa perut kosong ye.. Minum ngan air kosong atau jus sahaja" kata nurse. Ni untuk ubat yang contains iron tuh.

Ble masa perut ni kosong? Awal pagi masa bangun tdo jek. Time tu jek perut kosong. Time lain perut akan demand minta diisi. Aku jarang biarkan perut ni berlapar. Kecuali kat rumah sebab ada banyak kerja rumah nak disetelkan. Biasanya, before masak aku akan makan dulu sebab takut lapo. Tapi tengah-tengah masak tu, bley plak lapo. Kebulur nak tunggu siap masak. Kalo weekend, aku akan amik masa 1-2 jam untuk siap masak sebab lauk mesti agak 'complicated' (bagi orang tak pandai masak macam aku). Mesti nak special berbanding weekdays.

Semalam g klinik kesihatan (lagi). Berat turun lagi. Nurse catat turun 1kg in 2 weeks. Tapi aku baca kat scale tu, turun 0.5kg la. Tapi kesimpulannya, memang berat aku turun lagi. Musykil gak sebab aku selalu makan. Cuma nasi jek kadang-kadang ikut mood, nak ke tanak.

Takpe, aku usaha lagi. Makan lagi. Makan lagi. Heheheh. Er.. teringin nak ini -->

4 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

cmner berat leh turun plak... bukan naik ke? konpius ni..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

award for u, pls grab at my page :)

deena awanis said...

hi..selamat berkenalan..i dulu pun berat turun gak masa awal preggy..7 kilo turun dlm masa 3 bulan..tapi sebab i memang x lalu nak makan,plus kalo makan konfm muntah..tapi ini kes sudah pelik..hope u'll get better..=)

~*Dandelicious Princess*~ said...

Minggu checkup minggu lepas, suda naik 2 kg dlm masa 2 minggu. doc lagi musykil. kikikik.

Tq nieza n deena awanis. banyaknye turun 7 kg.

 

Dandelicious Princess Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting